Tips voor kleedkamerinrichting


Kleedkamers zijn op diverse plekken te vinden. Ten eerste op plekken waar sport en recreatie wordt beoefend, zoals zwembaden, voetbalvelden, sporthallen en fitnesscentra. Maar een kleedkamer kan ook voorkomen op de werkvloer. Denk aan scholen, ziekenhuizen en industriƫle omgevingen waar het van belang is dat het personeel op een bepaalde manier is gekleed en zich na de werkzaamheden kan douchen. Kleedkamers kunnen op diverse wijzes zijn ingericht, meestal met een zitbank wat het gemakkelijk maakt voor iedereen om zich om te kleden. Een belangrijk onderdeel van de kleedkamerinrichting zijn lockers.

Soorten lockers
Het belangrijkste waar lockers aan moeten voldoen is dat ze functioneel zijn. Ze moeten dus bij het soort kleedkamer passen. In een kleedkamer van een zwembad is het de bedoeling dat alle kleding inclusief schoenen en eventueel mobiele apparatuur in opgeslagen wordt. De afmetingen mogen dan niet te klein zijn. Voor de kleedkamers in scholen of bij sportvelden mogen lockers wat kleiner zijn. Dit zijn meer gesloten kleedkamers waar enkel bepaalde groepen gebruik van maken. Vaak zie je dat bijvoorbeeld schoenen gewoon in de kleedkamer blijven staan. Tevens moet er tussen de verschillende lockers voldoende ruimte zijn, zodat je elkaar niet in de weg zit. Er moet ook voldoende verlichting in de buurt zijn zodat je kunt zien wat je uit je locker pakt. En uiteraard moeten lockers voorzien zijn van een degelijk slot die niet gemakkelijk te forceren is.

Robuuste materialen
Kleedkamers kunnen soms intensief gebruikt worden. Een robuuste aankleding van de kleedkamer is daarom noodzakelijk. Staal, ijzer en degelijk hout zijn dan ook de hoofdmaterialen voor een kleedkamerinrichting. Lockers zijn van stevig staal, maar ook de banken zijn met een stevig metalen onderstel aan de vloer verankerd. Het zitgedeelte is dan meestal van hout, zodat de bank toch comfortabel zit. Meer inrichting dan lockers en zitbanken is meestal niet aanwezig in kleedkamers. Omdat in kleedkamers gedoucht kan worden en mensen na het sporten of werken zweten is een goede ventilatie een belangrijke punt van aandacht in kleedkamers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *