Comfortabel slapen

Een goede nachtrust is van grote belang. Met een goede nachtrust presteer je beter in het dagelijks leven en ben je beter waakzaam. Een goede nachtrust is ook beter voor je gezondheid, je gaat naarmate de tijd van een goede nachtrust ook er beter uit zien. Je bloeit helemaal weer op zoals je er uit zag in je jongere jaren. Comfortabel slapen speelt een grote rol bij een goede uitgeruste nachtrust.

Lekker slapen

Hoe kan je zo goed mogelijk en lekker slapen ? vaak bij deze vraag wordt er antwoord gegeven met ‘een goed bed hebben’ , ‘op tijd slapen’ en ‘een zacht bed hebben’ . Alle drie zijn inderdaad van grote belang bij een goede nachtrust. Op tijd slapen zorgt voor een goede uitgeruste nachtrust, gemiddeld heeft een persoon 8 tot 9 uur slaap nodig, om echt goed uitgerust te zijn. Vaak als je zelfs langer dan 9 uur slaapt wordt je vermoeider wakker dan wanneer je 8 of 9 uur slaap hebt gehad. Een zacht bed zorgt ervoor dat je lekker comfortabel kunt liggen, echter denkt men dat dit voor geen rugpijn zorgt maar helaas is dit niet de waarheid. Een harder bed is beter voor je rug, het ligt dan minder lekker maar het is beter voor je lichaam. 

Soorten bedden

Het bed waarop je slaapt is erg belangrijk voor je nachtrust. Vaak vindt men dat een tweepersoonsbed lekkerder slaapt dan een eenpersoonsbed, maar het kan zo zijn dat u niemand heeft die naast u slaapt en een tweepersoonsbed net iets te groot vind. Een andere optie voor wat breder slapen dan een tweepersoonsbed is een twijfelaar. Een twijfelaar is net wat breder dan een eenpersoonsbed en net wat kleiner dan een tweepersoonsbed, het ideale bed wanneer je een eenpersoonsbed te klein vind en een tweepersoonsbed te groot vind. Een twijfelaar neemt ook niet zoveel ruimte in zoals een tweepersoonsbed en dat scheelt weer een hoop ruimte in uw slaapkamer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *