Verschillende soorten woonstijlen

Welke woonstijlen zijn er?

Er zijn verschillende soorten woonstijlen te kenmerken voor jouw interieur inspiratie. We leggen ze hier nog even kort uit! 
 
Scandinavische interieur inspiratie
Een populaire woonstijl die zachtheid en rust uitstraalt is de Scandinavische woonstijl. In vergelijking met een minimalistische woonstijl wordt hier gebruik gemaakt van net iets meer kleur. De volgende kleuren worden gebruikt in een Scandinavische woonstijl:
 
Landelijk interieur inspiratie

Iedereen weet bij deze woonstijl welke meubels bij elkaar passen en welke kleuren gebruikt moeten worden. Het is niets voor niets dat deze woonstijl erg geliefd is een Nederland en veel gebruikt wordt.  

Maar de keuze maken is niet altijd makkelijk! Omdat deze stijl zo geliefd is zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Wat wel duidelijk is is dat het bij een landelijke woonstijl belangrijk is dat sfeer in het middelpunt staat. Je wilt met deze woonstijl benadrukken dat de sfeer het allerbelangrijkste is. Alle meubels staan dus vaak dichtbij elkaar, wel zo gezellig!

Industrieel interieur inspiratie

De industriële woonstijl heeft veel af van het Scandinavische en landelijke interieur. Terwijl de Scandinavische en landelijke woonstijl zich veel kenmerkt op zachtheid, rust en sfeer neigt de industriële woonstijl meer naar het strakke.

Stel je eens voor dat je ergens binnenloopt en je ziet daar een fiets aan de muur hangen en de muur lijkt alsof hier een fabriek stond. Dat kenmerkt nu echt de industriële stijl!

Bohemian interieur inspiratie

De Bohemian woonstijl kom je tegenwoordig overal tegen! Een opvallende woonstijl waar het gebruik van eigenzinnige kleuren centraal staat. Het gaat in deze stijl helemaal om jouw eigen keuze. De kleuren hoeven niet eens bij elkaar te passen (wel een beetje dan!) maar het gaat erom wat jij bij elkaar zet.

Ga je eens op reis naar bijvoorbeeld India? Neem souvenirs mee naar huis en plaats die in je woning. Ook planten zijn zeer welkom in de Bohemian woonstijl

Minimalistisch interieur inspiratie
De woonstijl minimalistisch is erg populair in Nederland. Het is wel een erg moeilijke stijl omdat je met zo min mogelijk producten het een hele mooie stijl moet worden. De kleuren die vaak worden gebruikt zijn vaak zwart of wit. Alles gaat in deze stijl om zo simpel mogelijk. Alle elementen die onnodig zijn mogen niet worden gebruikt in deze woonstijl.
 
Romantisch interieur inspiratie
Als jij een liefhebber bent van pastelkleuren en zachte lieve producten met printjes erop dan past deze woonstijl bij jou. Pastelkleuren staan er om bekend dat ze een romantische uitstraling geven. Als je als basiskleur wit gebruikt kun je ongestoord aan de slag met verschillende pastel kleuren, bijna dan!
 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *