Een droomwoning: hoe ziet jouw interieur eruit?

Iedereen zou zijn huis anders inrichten. Elk persoon heeft verschillende smaken. De een zou gaan voor een of meer salontafels nemen, terwijl iemand anders dit niet zou doen. De een vind een tv meubel heel mooi terwijl een ander een cinewall in de woonkamer wilt hebben. Iedereen heeft zijn eigen stijl. Het is belangrijk bij het inrichten van je eigen woning om je stijl te ontdekken. Inspiratie kan worden gedaan in woonwinkels of bijvoorbeeld op internet. Daarnaast spelen kleuren een grote rol in een huis. Dit kan een woning maken of breken. Sommige mensen houden van neutrale tinten, terwijl andere niet bang zijn om kleuren te uiten in de woning. Een indeling maken kan handig zijn, met waar elke kamer voor gebruikt zal worden. Ook kan een droomwoning gevisualiseerd worden samen met een architect. Dit kan gedaan worden vooraf het bouwen van de woning. Maar voordat er gebouwd wordt, welke interieurstijlen bestaan er eigenlijk en welke komen vaak voor? En wat zijn de trends van tegenwoordig?

Wat is interieur en welke interieurstijlen bestaan er?

Onder de term interieur wordt verstaan het inwendige van een huis. In het algemeen wordt het begrip gebruikt om de binnenkant van een object aan te geven. Het tegenovergestelde van interieur is exterieur. Uiteraard betekent dit de buitenkant van een object.

Tegenwoordig bestaan de volgende interieurstijlen:

  • Bohemian woonstijl: dit neigt naar een exotische woonstijl met veel felgekleurde prints, patronen, franjes etc.
  • Botanische woonstijl: een ontspannen woonstijl met veel groene objecten en planten. Daarnaast kan bij deze woonstijl veel objecten gevonden gemaakt van natuurlijk materiaal.
  • Industriële woonstijl: een woonstijl met een stoere en robuuste karakter. De stijl is gebaseerd op fabrieksgebouwen.
  • Landelijke woonstijl: een woonstijl met natuurlijke tinten. Comfort en rust zijn kenmerkend voor deze woonstijl.
  • Moderne woonstijl: een woonstijl dat rust uitstraalt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van strakke materialen en lijnen. De woonstijl is minimalistisch.
  • Retro woonstijl: een woonstijl gebaseerd op de jaren 50,60 en 70. Hierbij komen grafische printen en warme kleuren veel voor.
  • Romantische woonstijl: een woonstijl dat lijkt op de landelijke woonstijl, maar hierbij wordt gebruik gemaakt van zachte stoffen en lichte pasteltinten.
  • Scandinavische woonstijl: net als de moderne woonstijl, is deze woonstijl ook minimalistisch. Er komt veel wit voor en heeft een hele basic karakter. 

Meest voorkomende interieurs

Het kan lastig zijn om het interieur te kiezen die bij iemand past en waarbij iemand zich thuis voelt. Een interieuradviseur kan helpen deze stijl te ontdekken. Tegenwoordig zijn veel keuzes. Op bijvoorbeeld het internet of in tijdschriften kunnen ideeën worden opgedaan.

Met zo veel stijlen kan kiezen moeilijk zijn. De Scandinavische woonstijl is tegenwoordig de populairste woonstijl. Dit komt ook omdat deze woonstijl goed te combineren is met andere woonstijlen. De woonstijl omarmt een nuchtere levensstijl. Het lichtgekleurd hout in combinatie met een wittinten en het minimalistische design hebben ervoor gezorgd dat de Scandinavische woonstijl jaren favoriet is. Tegenwoordig is het een trend om in combinatie met de wittinten, ook blauw en grijstinten te combineren in het interieur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *