Tips voor het perfecte steigerhouten kinderbed

Op zoek naar een leuk kinderbed? Waarschijnlijk denk je niet direct aan een steigerhouten bed, maar toch is dit hout bijzonder geschikt en ontzettend leuk in de kinderkamer. Bovendien is het vaak maatwerk. Dus beschikbaar in elke denkbare maat en altijd perfect voor de kinderkamer. 

Steigerhout veelzijdig 

Een steigerhouten kinderbed is ontzettend veelzijdig, het is goed te combineren met verschillende stijlen. Van een landelijke en sierlijke stijl tot aan lekker stoer en industrieel. Het hout is veelzijdig in gebruik én in stijl. 

Denk maar een steigerhouten hoogslaper inclusief bureau. Ontzettend stoer en leuk voor een kind. Dit is natuurlijk praktisch en stoer, maar je kunt ook een lief bed creëren met een bijvoorbeeld een mooie washing en figuurtjes in het hout, zoals een hartje. Steigerhout is veelzijdig en kun je gebruiken op verschillende manieren. 

Dus of je nu een hoogslaper wilt of een knusse bedstee, alles is mogelijk. Daarnaast is de bewerkbaarheid van het hout een bijkomend voordeel. Zo kun je alles mooi afstijlen. Denk aan kleurtjes, figuurtjes en natuurlijk complimenteren met een kleurig dekbed. Maar wat moet je overwegen voor het perfecte steigerhouten kinderbed? 

Tip 1: De juiste afmetingen 

De basis het belangrijkste. Zorg ervoor dat het kinderbed de juiste afmetingen heeft. De afmeting 90 x 200 is veelal voldoende als kinderbed. Dit zijn de standaard afmetingen voor een eenpersoonsbed. Toch is deze lengte soms wat te lang voor kinderen. Je kunt ook denken aan 140 of 160 centimeter als tussenmaat. Maar dit betekent wel dat het kind niet langdurige gebruik kan maken van het bed. 

Overweeg dus welke afmetingen geschikt zijn voor jouw kind. Toch is een bed met de lengte van 200 centimeter vaak prima en beter voor de lange termijn. Je kunt altijd nog een schot plaatsen of werken met extra kussens zodat het kind geen last heeft van de lengte van het bed. 

Tip 2: Een goede lattenbodem en het juiste matras 

De afmetingen van het bed zijn belangrijk, maar een goede lattenbodem net zo goed belangrijk. Zonder goede lattenbodem zal jouw kind niet zijn verdiende nachtrust krijgen. Daarbij hoort ook het juiste matras. Gun je kind een heerlijk dik matras. Kies voor een minimale dikte van 8 centimeter, want hoe ouder een kind wordt, hoe zwaarder. Investeer dus ook zeker in een goed matras. 

Tip 3: Laat je kind zich uitspreken  

Steigerhout is bewerkbaar, dus laat je kind zich uitspreken. Een bed op maat is niet zo moeilijk met dit hout. Vaak bieden ook veel winkels unieke steigerhouten kinderbedden aan. Maak hier zeker gebruik van. Dus laat je kind leuke figuurtjes toevoegen aan het hout of een mooie design uitzoeken. 

Wanneer een kind het gevoel heeft zelf zijn bed te kunnen ontwerpen, dan is het natuurlijk extra speciaal. Dan is het bed niet alleen het perfecte bed vanwege een matras, lattenbodem en de afmetingen, maar ook omdat het kind een bed heeft die past bij zijn of haar smaak. Zo maak je samen het perfecte bed

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *