Je interieur opknappen met deze handige en leuke tips

Wie zijn interieur graag een kleine opknapbeurt wil geven die zit op dit moment in een goede periode. We gaan minder op vakantie, we zijn meer bij huis en moeten ons niet te veel op drukke plekken begeven. Dat betekent dat we dus ook meer tijd hebben om lekker bij huis aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het interieur. Wij geven 3 verschillende dingen die relatief eenvoudig zijn, maar waarmee een hele andere setting geeft in je woning. 

1) De combinatie van oud en nieuw

Het kiezen van een stijl is voor veel mensen lastig. Ga je voor een antieke sfeer, een scandinavische sfeer, een industrieel design voor je interieur of juist een moderne uitstraling. Is voor jou de keuze zeer lastig? Kies dan voor een combinatie. Vanwege de contrasten ontstaat er juist een hele interessante uitstraling in je woning. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van antieke elementen met juist moderne elementen, zoals gadgets in je woning. Het contrast maakt het nou juist zo dat het een interessante uitstraling geeft. 

2) Kies voor meer glas in je interieur

Voor ieder interieur kan het erg interessant zijn om te kiezen voor meer glas. Dat komt doordat glas meerdere voordelen biedt. Zo geeft het een open uitstraling aan je woning, zorgt het optisch voor meer ruimte, het geeft een luxe en moderne uitstraling, het zorgt voor meer licht en er zijn nog meer voordelen te noemen. Daarnaast gaat het samen met veel verschillende stijlen voor het interieur. Dat zorgt ervoor dat glas voor de meeste mensen goed inzetbaar is. Ook is glas te gebruiken als een scheidingswand tussen de keuken en de woonkamer of kun je een glazen schuifdeur hebben die naar buiten gaat. Er zijn enorm veel mogelijkheden.

3) Experimenteer met kleuren in je interieur

Veel mensen onderschatten de effecten van kleuren in het interieur. De elementen, zoals de meubels, worden vaak los van elkaar gekocht en dan samen in de woning geplaatst. Maar je kunt ook eerst nadenken over wat voor soort effect je wilt creëren in je woning, daarbij zoeken wat er het beste bij past en dan van daaruit de spullen kopen die hier het beste bij aansluiten. Ook wanneer je interieur al staat, dan is er alsnog een hele andere setting te creëren door niet eens al te veel nieuw te moeten kopen. Lees hier meer over de psychologische effecten van kleuren op je interieur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *