Elektrische rolluiken als onderdeel van een ‘smart home’

Tegenwoordig zijn steeds meer apparaten ‘smart’. Van onze telefoons tot de thermostaat en van de deurbel tot de… rolluiken! Misschien niet iets dat je in eerste instantie aan dit rijtje had toegevoegd, maar niets is minder waar. Ook elektrische rolluiken kunnen op het systeem worden aangesloten dat je in huis hanteert, ook wel een ‘domoticasysteem’ genoemd. Alle apparaten worden zodoende samengebracht en werken met elkaar samen. Gemak dient de mens! En niet alleen dat, een smart home heeft meerdere voordelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

Het domoticasysteem tot in de puntjes doorgevoerd
Het voordeel van gemak kun je bij domotica tot het uiterste doorvoeren. Van de speakers die automatisch aangaan wanneer je de tv aanzet tot de thermostaat die je via je telefoon kunt bedienen. Je zet je koffie klaar door middel van een app en de robotstofzuiger maakt ondertussen de vloer schoon. Hoe rolluiken in dit plaatje passen? Wat is er gemakkelijker dan vanaf je plekje op de bank de luiken sluiten, omdat de zon naar binnen schijnt? Het gemak beperkt zich overigens niet tot de momenten dat je thuis te vinden bent. 

De voordelen van een smart home op een rijtje
Want ben je op je werk en weet je dat de zon op je huis staat te branden? Met één druk op de knop sluit je je elektrische rolluiken, zonder dat je daarvoor naar huis hoeft te gaan. Bovendien kunnen de luiken ook automatisch omhoog of omlaag, wanneer het systeem daar een seintje voor geeft. Wanneer het bijvoorbeeld hard waait gaan ze automatisch omhoog. Net zo gemakkelijk als een deurbel die je een seintje geeft als er iemand voor de deur staat of een alarmsysteem dat aanslaat als er iemand in je tuin aanwezig is. Een domoticasysteem biedt daarmee veiligheid. 

Een smart home hoeft niet ingewikkeld te zijn
Het is dus meer dan alleen maar gemak. Het hoeft bovendien niet zo ingewikkeld te zijn als het misschien lijkt. Een smart home kun je langzaam opbouwen: begin bijvoorbeeld met elektrische rolluiken kopen en voeg wat later een ander apparaat aan het systeem toe. Kies bovendien alleen voor de apparatuur die jíj prettig vindt, zonder dat je aan bepaalde eisen moet voldoen. Een domoticasysteem kan helemaal op jouw levensstijl worden aangepast. Op deze manier hoeft het ook geen investering te zijn die jij het niet waard vindt. 

De specialist helpt je verder bij het kiezen van elektrische rolluiken
Ben je op zoek naar elektrische rolluiken in Nijmegen en omgeving? Er zijn genoeg specialisten die je kunnen en willen helpen. Zij vertellen je graag over de implementatie van domotica en hoe elektrische rolluiken daarin een rol kunnen spelen. Bovendien kijken ze met je mee waar de rolluiken op jouw huis het beste tot hun recht komen en welke specificaties handig zijn. Van het formaat tot het type materiaal en van het bedieningssysteem tot de stevigheid. Met deze kennis op zak maak jij de juiste keuze. 

Gratis stockfoto met appartement, architectueel design, architectueel ontwerp


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *