De voor- en nadelen van professioneel vastgoedbeheer

Steeds meer mensen en bedrijven investeren in vastgoed. Vastgoed is de afgelopen eeuw sterk in waarde gestegen en is daarom op lange termijn een investering met een laag risico. Door jouw aangekochte vastgoed te verhuren zal je maandelijks jouw vermogen kunnen laten groeien. Het onderhouden van jouw vastgoed en de zaken omtrent het verhuren hiervan brengen wel extra werk met zich mee. Daarom bestaan er professionele vastgoedbeheerders die dit werk voor jou uit handen nemen. Maar hoe weet je of dit bij jou past? Wij hebben de voor- en nadelen van het uitbesteden van vastgoed op een rijtje gezet. 

Wat doet een vastgoedbeheerder? 

Er bestaan verschillende soorten vastgoedbeheerders, die ook andere soorten diensten aanbieden. Maar over het algemeen regelt een vastgoedbeheerder alle zaken omtrent jouw vastgoed. Hier kan je denken aan het technisch beheer van jouw vastgoed. Dit houdt in dat een vastgoedbeheerder het onderhoud van je vastgoed uit handen neemt. Moeten er dingen aan je huis vervangen worden of heeft je huurder technische- of onderhoudsproblemen? Dan regelt een vastgoedbeheerder dit voor jou. Maar ook op financieel gebied zijn zaken die een vastgoedbeheerder voor jou uit handen kan nemen, zoals het innen van huur en het commercieel beheer. 

De voordelen van een vastgoedbeheerder 

Vastgoedbeheer is er voor particulieren, woningcorporaties, justitionele beleggers en iedereen die vastgoed bezit en het beheer graag wil uitbesteden. Het uitbesteden van vastgoed brengt enkele voordelen met zich mee. Zo is een vastgoedbeheerder altijd op de hoogte van de nieuwste regels en wetgeving. Hierdoor voorkom je dat je je per ongeluk niet aan de wetgeving houdt, met de bijkomende boetes. Zeker omdat regels en wetgeving regelmatig veranderen is dit een groot voordeel. Daarnaast kan het beheren van vastgoed veel tijd kosten. Je wilt natuurlijk 24/7 bereikbaar zijn voor jouw huurder, je wilt de financiën goed geregeld hebben en onderhoudsproblemen oplossen wanneer nodig. Daarnaast hebben vastgoedbeheerders een groot netwerk. Hierdoor worden makkelijk en snel nieuwe huurders gevonden en kunnen technische problemen tegen een scherp tarief worden opgelost. 

De nadelen van een vastgoedbeheerder 

Alhoewel het uitbesteden van vastgoed veel voordelen met zich mee brengt, is het niet voor iedereen de beste oplossing. Ten eerste brengt het uitbesteden van jouw vastgoed natuurlijk kosten met zich mee. Daarnaast is een vastgoedbeheerder niet de eigenaar van het pand en zal hij daarom misschien minder betrokken zijn met jouw pand dan jijzelf. Terwijl jij extra tijd in het onderhoud van je pand stopt is dit nog de vraag wanneer je dit uitbesteedt. Daarnaast brengt het altijd een risico met zich mee. Indien jij je vastgoedbeheer uitbesteedt weet jij minder goed wat er gaande is en daarmee ook wie er voor bepaalde klussen wordt ingehuurd.   In de meeste gevallen wegen de voordelen op tegen de nadelen. Zeker als je voor een bedrijf gaat dat bij jouw wensen past. Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in het uitbesteden van jouw vastgoed? Dan is het verstandig om een vastgoedbeheerder bij jouw in de buurt te kiezen. Woon je bijvoorbeeld in of rondom Rotterdam? Zoek een vastgoedbeheerder in Rotterdam om jouw vastgoed uit te besteden. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *