Welke soorten garagedeuren zijn er?

Er zijn diverse type garagedeuren verkrijgbaar, welke dit zijn nemen we binnen dit artikel door. Allereerst maakt het nogal verschil uit of de garagedeur particulier gebruikt wordt binnen een standaard garage, of dat deze een bedrijfsmatige bestemming heeft. In het laatste geval zal de garagedeur meestal op maat gemaakt moeten worden. In dit artikel nemen we enkele populaire garagedeuren door die voor priv├ęgebruik bestemd zijn.

Garagedeur met openslaande deuren

Garagedeuren met ramen en deuren zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar. De raampartij kan klein bovenin verwerkt zijn, of zelfs de helft van de deur beslaan. Daarnaast zijn er uitvoeringen zonder raampartij verkrijgbaar.

Dit type garagedeur is aan de zijkanten voorzien van rubbers, waardoor deze geen tocht doorlaat. Het is een ideale garagedeur indien de garage als opslagruimte wordt gebruikt, of zelfs als werkruimte fungeert. De entree is dermate professioneel dat men nauwelijks vermoedt dat het een garage betreft.

Garage met kanteldeur

Tot op heden is de kanteldeur nog steeds een veelvoorkomende garagedeur. Hij kan gecombineerd worden met een loopdeur, die zich altijd aan de zijkant bevindt. Een loopdeur is handig indien men zo nu en dan in de garage moet zijn. De constructie is zeer degelijk, vooral bij gebruik van een meervoudig veersysteem.

De kanteldeur is zowel handmatig als elektrisch bedienbaar, dit is maar net waar u voor kiest. De keuze voor een elektrische kanteldeur ligt voor de hand indien hij als parkeerplaats gebruikt zal worden. De kanteldeur is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zodat hij prima te matchen is met de uitstraling van de woning.

Sectionaaldeur

De sectionaaldeur is een uitschuifbare deur, bestaande uit diverse panelen welke verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen. Deze hypermoderne garagedeur kent een uitstekende, hoogwaardige isolatie en is bijzonder gebruiksvriendelijk. Daarnaast is hij zeer ruimtebesparend ten opzichte van de kanteldeur. Hij kan zowel naar boven geschoven worden, als zijdelings.

De roldeur

Roldeuren zijn eenvoudig aan te brengen, de garageroldeur rolt zichzelf op in een speciale behuizing waardoor er geen rails hoeft te worden aangebracht. Deze behuizing kan zowel inpandig als aan de buitenzijde worden gemonteerd. Roldeuren zijn eveneens handmatig dan wel elektrisch bedienbaar. De roldeur is hiermee een relatief voordelige keuze, maar is minder goed van isolatie dan een sectionaaldeur.

Garagedeur kopen? Laat u goed informeren

Indien u een (vervangende) garagedeur wilt aanschaffen, bezoek dan vooraf een garagedeur specialist. Zij maken met u een afspraak om ter plekke de situatie op te nemen en u advies uit te brengen over de meest geschikte optie, op basis van uw wensen. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat u de garagedeur koopt die bij u past, dus met functies en kwaliteitsvereisten die voor u belangrijk zijn.

Garagedeur wordt voor u gemonteerd

De meeste garagedeurbedrijven zullen u vervolgens een offerte uitbrengen aan de hand van de ter plekke opgenomen maten. Op deze wijze verloopt het aankoopproces. Hebt u eenmaal uw keuze gemaakt en wordt er voor u een garagedeur gemaakt, dan zullen de monteurs van het betreffende bedrijf deze vakkundig voor u monteren en u wegwijs maken met de bediening van de garagedeur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *