Vloeren vergelijken

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor in je huis? Ben je er nog niet helemaal uit welke nou het beste bij jouw interieur past? In dit artikel zal ik twee soorten vloeren met elkaar voor je vergelijken. Ieder huis heeft zijn eigen stijl en je wilt natuurlijk de beste vloer. Daarnaast heeft ieder materiaal verschillende eigenschappen die voor- en nadelen met zich mee kunnen brengen. Door twee verschillende vloeren en materialen met elkaar te vergelijken kun je hopelijk straks makkelijker kiezen. Je kunt tegenwoordig uit veel verschillende materialen en kleuren kiezen. Daarnaast heb je ook meerdere leg manieren die van invloed kunnen zijn op de stijl. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor materialen als;

  • Hout
  • Laminaat
  • Vinyl
  • PVC
  • Etc.

In dit artikel ga ik de voor- en nadelen benoemen van een houten vloer en een PVC vloer. Zo hebben veel mensen tegenwoordig toch de voorkeur voor vloerverwarming, alleen niet elk type materiaal matched even goed met vloerverwarming. Hier moet je dus ook goed opletten als vloerverwarming jouw voorkeur heeft!

1.Hout

Een houten vloer bestaat, zoals de naam al zegt, uit hout. Je kunt uit veel verschillende type hout kiezen, zoals onder andere massief hout of een bourgogne houten vloer. Hout is een van de oudste materialen waar je een vloer van kunt laten leggen. Het straalt daarom vaak een klassieke stijl uit. Naast het soort hout kun je veel verschillende leg manieren uitkiezen. Zo kun je denken aan een visgraat motief, wildverband of vast legpatroon. Het grote voordeel van hout is dat je dus veel opties hebt om uit te kiezen en het dus naar jouw stijl te personaliseren. Hout is een materiaal wat lang goed blijft en het ‘leeft’, wat inhoudt dat de meeste mensen vinden dat hun vloer pas echt mooi is na een aantal jaar. Dit kan zowel een voor- en nadeel zijn. Maar wat de meeste mensen het grootste nadeel van een houten vloer vinden, is dat het best prijzig is en dat je het zelf moet onderhouden. Dat houdt in dat je het eens in de zoveel jaar moet lakken of met olie moet behandelen. Tenslotte is hout een materiaal wat iets minder goed samen gaat met vloerverwarming en het wordt daardoor afgeraden om dit te combineren.

2.PVC

Een PVC vloer wordt gemaakt van polyvinylchloride. Een groot voordeel van PVC is dat je het heel makkelijk kunt combineren met vloerverwarming, omdat het dun materiaal is. Het dunne materiaal geleidt heel makkelijk de warmte. Een nadeel van PVC kan zijn dat het wat dunner is en de meeste mensen dus eerst hun ondervloer moeten laten egaliseren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *