Binnenkort verhuizen? Zo houd je de kosten laag.

Tips voor als je gaat verhuizen.

Verhuizen is een van de meest stressvolle gebeurtenissen. Er moet veel geregeld worden en je ziet vaak dingen over het hoofd. Ook gaat een verhuizing over grote bedragen dus een klein foutje is cruciaal. Maar er zijn genoeg dingen die je op het gemakje kunt doen of eigenlijk helemaal niet zo moeilijk zijn. Het belangrijkste is plannen, als je alles goed opschrijft en afspreekt kan het bijna niet fout gaan. Je creëert overzicht. Als je dan nog niet weet waar je moet beginnen, denk dan een aan wat je nu al zou kunnen doen. Je kunt vast spullen in verhuisdozen doen. Om het overzichtelijk te houden doe je dit kamer voor kamer. Je doet een label op de doos met bijvoorbeeld “slaapkamer” en doet daar alle spullen uit de slaapkamer in. zo weet je precies wat er in welke doos zit. Dit brengt 2 voordelen met zich mee. Je creëert orde en overzicht. Omdat alles in dozen zit zie je de spullen niet meer. Het ziet er daarom strak en opgeruimd uit. Ook creëer je ruimte, omdat je allerlei losse spulletjes in een doos hebt gedaan is er ineens een hoek leeg in de slaapkamer bijvoorbeeld. Hier kun je dan de dozen kwijt. Als je dit stap voor stap doet kan het niet mis gaan. Ook kun je vast wat andere kleine dingetjes doen. Je kunt bijvoorbeeld je adres wijzigen bij je verzekering of bij het tijdschrift waar je abonnee bent. Verder kun je alle sleutels van je huis bij elkaar zoeken voor de volgende bewoner. Zeg je huurcontract op of je geef door dat je geen parkeervergunning meer nodig hebt om voor je huis te parkeren. Als je elk klein dingetje stap voor stap doet, blijven er alleen maar een paar belangrijke dingen over waar je genoeg tijd en energie in kan steken.

Hoe houd je de kosten van het verhuizen zo laag mogelijk?

Je kunt op veel zaken flink wat geld besparen. Zo kun je veel dingen zelf doen. Het is niet aan te raden maar je kunt zelf je huis verkopen. Je kunt zelf je nieuwe woning verbouwen en zelf de verhuizing zelf doen. Maar hoe breng je dit in de praktijk? Je kunt bijvoorbeeld op de verhuizing zelf veel geld besparen door dit helemaal zelf te doen. Je leent een grote auto of bestelbus van een kennis of huurt deze bij een autobedrijf tegen een redelijke prijs. Natuurlijk duurt het allicht wat langer om zelf alles heen en weer te krijgen. Maar je bespaart wel een hoop geld. Daarnaast is het belangrijk wat je wensen zijn. Als je een groot budget hebt en je wilt zelf zo min mogelijk doen, dan  is het voor de hand liggend om alles uit te besteden. Je kunt een verhuisbedrijf inhuren en een aannemer laten komen om je spullen te verhuizen en je nieuwe woning te verbouwen.
Heb je een klein budget en vind je het niet erg om zelf wat te doen aan je huis of om te verhuizen, dan kun je dit allemaal zelf doen. Dan zijn je kosten weer een heel stuk lager. Je kun ook een middenweg vinden. Je kunt de verbouwing uitbesteden en de verhuizing zelf doen bijvoorbeeld. Maar er zijn ook goedkope verhuisbedrijven. Deze bestaan voor gedeelte uit studenten bijvoorbeeld. Er zijn ook studenten verhuisservices, dat zijn studenten die jou komen helpen met je verhuizing. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *